Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
  • újragombolt hagyományok
18.00 - 24.00 TÁRLATVEZETÉS A Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteményben megtekinthető kerületünk múltjával foglalkozó állandó kiállításunk, időszaki… Tovább

A Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ ars poetikája múltunkat, gyökereinket kutatni, feltárni, ápolni és tudásunkat átadni utódainknak.

Sajátosságunk, hogy három helyszínen három arculattal rendelkezünk: a Kertvárosi Helytörténeti Gyűjtemény a mátyásföldi villában, a parasztporta a Cinkotai Tájházban és az árpádföldi emlékhely a Tóth Ilonka Emlékházban – mind a miénk, kerületieké. 

A Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteményben megtekinthető kerületünk múltjával foglalkozó állandó kiállításunk, időszaki kiállítótermünkben pedig az idén 90 éves mátyásföldi Corvin Mátyás Gimnázium épületének történetét lehet megismerni.

Szakemberek és érdeklődők kutatják kertvárosunk tárgyi és írásos emlékeit és lehetőség van digitalizált, archivált anyagok megismerésére is. Helytörténeti kutatóink az ismereteket, elődtelepüléseink történetét, anekdotáit rendszerezik és folyamatosan közzéteszik a Kertvárosi Helytörténeti Füzetek című kiadványsorozatban. A kiadványok a helyszínen megvásárolhatók.

Ezen túl a hely szelleméhez illő rendezvényeknek ajánljuk szabad termünket.

Elérhetőségeink: telefonszám: 06 1 604 8342, e-mail: [email protected]

Helytörténeti Gyűjtemény

18.00 - 24.00 TÁRLATVEZETÉS

A Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteményben félóránként induló kiállításaink tárlatvezetése (utolsó belépés: 23.30-kor)

A megtekinthető kerületünk múltjával foglalkozó állandó kiállításunk, időszaki kiállítótermünkben pedig az idén 90 éves mátyásföldi Corvin Mátyás Gimnázium épületének történetét lehet megismerni.

 

A Múzeumok Éjszakája karszalagok a helyszínen megvásárolhatók.  A felnőtt karszalag ára: 2.200 Ft, a gyermek karszalag ára: 1.000 Ft (6-18 éves korig, 6 év alatt ingyenes a belépés. Ingyenes a belépés még a fogyatékkal élőknek és az ukrán menekülteknek is) Megvásárolhatók a jegymester.hu-n is.

A karszalag az összes résztvevő múzeumra és Budapesten a BKK – Múzeumok Éjszakája 2022 – körjáratainak ingyenes igénybevételére érvényes.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a  megvásárolt jegyekkel a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ működését támogatják! Köszönjük!