A Kemencei Erdei Múzeumvasút az ország északi részén, Budapesttől 100 kilométerre, a Börzsöny-hegység szívében található. Mintegy 4 kilométeres távon közlekedik változatos tájakon, kora tavasztól késő őszig.

Az első vasútvonalat, 1910-ben a környező erdők fáinak leszállítására építették. Az 50-es évekre több mint 80 kilométernyi hálózat épült ki. Sajnos 1992- re nagy részét felszámolták. 2000-ben civil kezdeményezésre megindult a személyszállítás és azóta már több mint 100 ezer ember utazott vonatainkon. A vonal változatos tájakon kanyarog ezért közkedvelt célpontja mind turistáknak, családoknak, diákcsoportoknak és minden környékre látogató embernek. 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Folyamatos program (2024. június 22. 20:30 - 2024. június 23. 0:00)
  • attrakció
  • egyéb
  • tárlatvezetés
Június 22-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakáján a Kemencei Erdei Múzeumvasút  esti különvonatozásra hívja a kisvasutak szerelmeseit!Este fél 9-… Tovább