JNSZ Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség

A polgári védelmi, katasztrófavédelmi kiállítás egy, az 50-es évek végén épült háromszintes vasúti óvóhelyen várja a látogatókat. Az épület, az emberi létfenntartást biztosító berendezéseivel is „kiállítási tárgy”.

„Éjszakai kaland az óvóhelyen” LÉGOLTALOMTÓL A KATASZTRÓFAVÉDELEMIG kiállítás

Az egész évben ingyenesen látogatható kiállítás a Szövetség által létrehozott gyűjtemény segítségével mutatja be a polgári lakosság háborúk és más katasztrófák elleni védekezését, a védekezés érdekében létrehozott szervezeteket, azok fejlődését az 1900-as évek elejétől napjainkig. Valódi időutazás, korabeli berendezések, eszközök idézik fel a rettegett háborús légicsapások időszakát. Megszólalnak a szirénák, felölthető a menekülőkámzsa, gázálarc, és a látogatókra boruló sötétségben, a két és félméteres falak közé zárva, életre kel az elvarázsolt labirintus. A bejáratnál az ÉLETJEL Mentőcsoport tevékenységével, eszközei és SMILE a törökországi földrengés áldozatai után kutató tacskó várja a látogatókat. A kijáratnál a Mobil Labor személyzete mutatja be a műszerei működését (hőkamera, ismeretlen anyag kimutatása stb.)

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
 16.00-24.00 között 8-10 fős csoportok összevárása mellett folyamatos tárlatvezetés a kiállításon.
2023. június 24. 16:00 – 22:00
  • attrakció
ÉLETJEL Mentőcsoport bemutatkozása – pillanatképek a mentőcsoport tevékenységéből (képek, felszerelések, keresőkutya stb.)
2023. június 24. 16:00 – 22:00
  • attrakció
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
Katasztrófavédelmi Mobil Labor tevékenységének, műszereinek bemutatása (hőkamera, ismeretlen anyag kimutatása stb.)
2023. június 24. 16:00 – 21:00
  • attrakció
  • gyermekprogram
„Tűzoltás” - puttonyfecskendővel gyerekeknek – sötétedésig.