Múzeumunkat 1919-ben alapította az optikus, cégtulajdonos, világutazó, műgyűjtő és mecénás Hopp Ferenc (1833‒1919), aki végrendeletében mintegy 4000 darabból álló keleti gyűjteményét keleti művészeti múzeum alapítása céljából az államra hagyta. A gyűjtemény a tulajdonos Andrássy úti villájában került elhelyezésre és kiállításra, amely 1923-tól kezdve múzeumként működik; alapításakor és ma is Magyarország egyetlen keleti művészeti múzeuma.  A Hopp-villa körül kialakított kert korának ismert pesti keleti hangulatú kuriózuma volt, s ma is - igaz, már picit megváltozott formában - egy különleges, titkos, elvonulásra, meditálásra hívó kert.

Hopp Ferenc keleti műtárgyait világkörüli utazásai során és korának nagy világkiállításain vásárolta. A Múzeum megalakulása után a gyűjtemény adományok, vásárlás és más múzeumok keleti anyagainak áthelyezésével gyarapodott; ma mintegy 30.000 műtárgyból áll, s kínai, japán, indiai, délkelet-ázsiai, nepáli, tibeti, mongol, koreai és közel-keleti tárgyanyagot ölel fel.

Töltsön egy órát Keleten! Autentikus Kelet-élmény a Hopp Múzeumban

Az első világkörüli út Hopp Ferenc életében egy fordulópontot jelentett. Az ott szerzett élményeknek és benyomásoknak köszönhetően bontakozott ki mindaz, amit ma a múzeum és a kert tereiben megtekinthetünk, átélhetünk.

A Múzeumok Éjszakáján arra invitáljuk látogatóinkat, hogy barangolják be a Kelet országait – a Hopp Múzeum kiállításán és kertjében. A Kelet varázslatos világában az eligazodást a múzeum kollégái segítik. Az út során számos szuvenír és izgalmas meglepetés is várja a kalandra vállalkozókat.

18 órától majdnem éjfélig várjuk látogatóinkat. Nem lehet lekésni semmiről, mert mini-programjaink folyamatosan elérhetőek, mindegy, mikor érkezik hozzánk.

Utolsó belépés: 23 órakor!

Programjaink

A szívre kattintva add hozzá a programot a kedvenceidhez! A kedvencek menüpontban rendezhetők, nyomtathatók, vagy e-mailben is elküldhetők a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
A Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című kiállításunk 2019-ben, a múzeum alapításának 100. évfordulóján nyílt meg – jeles dátum a gyűjtemény… Tovább
2021. június 26. 18:00 – 23:50
  • zene
Érdemes figyelmesen járni a kiállításban és a kertben is, mert itt-ott zenei meglepetések érhetik az embert… Fél óránként akusztikus hangszereken… Tovább
2021. június 26. 18:00 – 23:50
  • egyéb
Hopp Ferenc villájának előkertjébe érkezve a Museum Shop,  az Omiyage japán bolt és a Nepáli kézműves bolt és webáruház portékáival hangolódhat a… Tovább
2021. június 26. 18:00 – 23:50
  • egyéb
Séta a kertben: vezetett útvonalon, egyénileg, öt izgalmas állomással, különleges zenei élményekkel FONTOS INFORMÁCIÓ: A HELYSZÍNRE AZ UTOLSÓ BELÉPÉS… Tovább