A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első, 1896-ban átadott földalattijának állít emléket. A múzeum hiteles környezetben, a millenniumi földalatti vasút 1950-es években, a kelet-nyugati metró építésekor kiiktatott alagútszakaszában került kialakításra. A kiállításon megtekinthető a földalatti vasút három egykori kocsija, számos tárgyi emlék, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók, filmek és modellek kalauzolnak végig a földalatti vasút történetén az építéstől napjainkig, de a metróépítésekbe is betekintést nyerhetünk.A  Múzeumok Éjszakáján 18:00 és 24:00 óra között várjuk látogatóinkat!A program központi jegyei a múzeumban is megválthatók. A sorbanállás elkerülésért váltsa meg elővételben jegyét intézményünkben!

 

150 éves a budapesti fogaskerekű vasút

Új időszaki kiállítás az idé 150. születésnapját ünneplő fogaskerekű vasútról. 

 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
1874. június 24-én adták át a korszak úttörő technikai megoldását alkalmazó budapesti fogaskerekűt, Európa harmadik hasonló elven működő hegyi… Tovább