A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első, 1896-ban átadott földalattijának állít emléket. A múzeum hiteles környezetben, a millenniumi földalatti vasút 1950-es években, a kelet-nyugati metró építésekor kiiktatott alagútszakaszában került kialakításra. A kiállításon megtekinthető a földalatti vasút három egykori kocsija, számos tárgyi emlék (pl. a belvárosi végállomás eredeti „Gizella tér” felirata vagy a márványtábla, amely arról tanúskodik, hogy az ezredévi ünnepségekre Budapestre látogató Ferenc József utazott a földalattin), valamint eredeti dokumentumok, fényképek és makettek mutatják be a földalatti vasút történetét az építéstől napjainkig. A kiállítás záró részében a metróépítésekbe is betekintést nyerhetünk.

A kiállított muzeális járművek mellett tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek,  fotók és modellek kalauzolnak végig a földalatti vasút történetén az építéstől napjainkig.

A  Múzeumok Éjszakáján 18:00 és 23:00 óra között várjuk látogatóinkat!

A program központi jegyei a múzeumban is megválthatók. A sorbanállás elkerülésért június 11-étől váltsa meg elővételben jegyét intézményünkben! Az első száz vásárlónak a budapesti metró 50 éves évfordulójára készült exkluzív kiadványt ajándékozunk! A Múzeumok Éjszakája karszalagos jegyével a múzeum az esemény másnapján (június 27. vasárnap 10.00-17.00) is látogatható.

Programjaink

A szívre kattintva add hozzá a programot a kedvenceidhez! A kedvencek menüpontban rendezhetők, nyomtathatók, vagy e-mailben is elküldhetők a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
A millenniumi földalatti vasút 1896-os átadásnak 125. évfordulója alkalmából új időszaki kiállítással várjuk látogatóinkat. A Múzeumok Éjszakájára… Tovább