Felsővárosi Alkotóház – Székesfehérvári Művészek Társasága

Nyitott műterem programsorozatot indított a Székesfehérvári Művészek Társasága a Felsővárosi Alkotóházban (Kertalja u. 8.) A látogatók nyomon követhetik a műtárgyak születését a tervezéstől a kivitelezésig. Megismerhetik az ott alkotó képző- és iparművészeket, éppen most készülő munkáikat, az alkotás folyamatát. Az alkotóházban dolgozó művészek Mara Kinga Villő festőművész, Schrenk Rita Anna művésztanár, Szabó Ani textilművész, Varga Gábor Farkas tervezőgrafikus művész.

Az Alkotóház tömegközlekedéssel is megközelíthető: a Móri út/ Havranek József utca felől a helyi, körjáratban közlekedő 33-as, 34-es járatokat, a Tompa Mihály utca felől (a Koppány utcai megállótól) a 35-ös buszokat ajánljuk. Akadálymentes kiállítótér. 

A rendezvényeket – 6 éves kor fölött – kizárólag karszalaggal lehet látogatni. A karszalagokért befolyó 
összeget jótékony céllal, adományként gyűjtik a szervezők, az ajánlott minimális hozzájárulás összege 500 Ft. A hozzájárulások gyűjtése adománygyűjtő dobozban történik, készpénzben, a pénzből visszaadni nem tudnak a szervezők, ahogy pénzt váltani sem. A karszalagokat a rendezvény napján 23 óráig nyitva tartó Tourinform Irodában (Városház tér, Hiemer-ház) lehet beszerezni, ezen kívül – korlátozott számban – a legtöbb helyszínen is hozzájuthatnak a látogatók. 

Nyitott műterem a Felsővárosi Alkotóházban

Nyitott műterem nap kreatív foglalkozással, egyestés kiállítással és koncerttel. 
17:00-22:00: Kiállítás az alkotóház művészeinek képző- és iparművészeti munkáiból
Mara Kinga Villő, Schrenk Rita Anna, Szabó Anikó és Varga Gábor Farkas alkotásai tekinthetőek meg az Alkotóház tereiben.
17:00-19:00:  Átváltozás - papírkollázsok készítése
Kreatív műhelyfoglalkozás az alkotóház művészeinek vezetésével. Kalandozás a különböző képzőművészeti stílusokban és korszakokban híres képzőművészeti alkotások újraértelmezésén keresztül.
19:30-21:00: Vintage együttes koncertje
Jazz és fúziós jazz dallamok az Alkotóház udvarán. Tagok: Fernandez Ema – basszusgitár, Ujvári Teodor – szóló gitár, Homoky Zsolt – zongora/szintetizátor, Szalay Bálint – dob, Sallér László Boldizsár – szaxofon

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 17:00 - 19:00
  • kreatív foglalkozás
Kreatív műhelyfoglalkozás az alkotóház művészeinek vezetésével. Kalandozás a különböző képzőművészeti stílusokban és korszakokban híres… Tovább
2024. június 22. 19:30 - 21:00
  • zene
Jazz és fúziós jazz dallamok. Tagok: Fernandez Ema – basszusgitár • Ujvári Teodor – szóló gitár • Homoky Zsolt – zongora/szintetizátor • Szalay… Tovább
Folyamatos program (2024. június 22. 17:00 - 22:00)
  • kiállítás
Mara Kinga Villő festőművész, Schrenk Rita Anna művésztanár, Szabó Ani textilművész és Varga Gábor Farkas tervezőgrafikus művész alkotásai… Tovább