Az Egis Tudományos és Technológiai Központ ezen az estén rendhagyó módon megnyitja a kapuit a széles nagyközönség előtt. Az Egis Gyógyszergyár Zrt. központi telephelyével szemben elhelyezkedő, intelligens, 21. századi épületben a látogatók nem csupán a 110 éves múltra visszatekintő gyógyszeripari vállalat fordulatos történetét ismerhetik meg, hanem a gyógyszergyártás folyamataiba is bepillantást nyerhetnek. Az épület mozgáskorlátozott vendégeink számára is látogatható.

Cím: 1106 Budapest, Keresztúri út 11-13.

 Felhívjuk az érdeklődők szíves figyelmét, hogy programunkon kizárólag 16 éven felüli látogatókat fogadunk.

 

110 éve (T)Rendben vagyunk

Mi történik egy hatóanyag felfedezésétől addig, amíg a gyógyszer eljut a betegig? Milyen folyamatok zajlanak egy gyógyszergyár zárt területén? Milyen helyet foglal el Magyarország a világ gyógyszeripari térképén? Melyik nagy magyar író dolgozott elhallgattatása idején az Egis elődjében? Másfél órás, ingyenes programunkon ezekre a kérdésekre is választ kapnak az érdeklődők egy virtuális gyárlátogatás, 3D filmvetítés és interaktív foglalkozások keretében.

A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt TRendben vagyunk tematikájához kapcsolódóan vendégeink megismerhetik, hogyan vált egy kis kőbányai tápszergyár mára Közép- és Kelet-Európa egyik vezető regionális gyógyszeripari nagyvállalatává. Az elmúlt 110 évben sok minden változott, de egy dolog állandó maradt: az az elkötelezettség, amellyel elődeink szellemiségét követve folyamatosan azon dolgozunk, hogy az emberek egészségben éljenek minőségi, hosszú életet.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. egyedülálló látogatóközpontjában, az Egis Tudományos és Technológiai Központban vendégeink három szinten, korszerű multimédiás eszközök segítségével kaphatnak képet – a fentieken kívül – az alapvető gyógyszeripari folyamatokról, érintve mindazokat a munkafázisokat, amelyek során egy ígéretes hatóanyagból a patikákban kapható gyógyszer válik. Emellett megismerhetik a magyar gyógyszeripar egyik meghatározó vállalatának 110 éves történetét és 21. századi, nemzetközi perspektíváit.

A Múzeumok Éjszakáján vendégeinket három turnusban várjuk. Felhívjuk az érdeklődők szíves figyelmét, hogy programunkon 16 éven felüli látogatókat fogadunk.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2023. június 24. 16:00 – 17:30
  • egyéb
2023. június 24. 18:00 – 19:30
  • egyéb
2023. június 24. 20:00 – 21:30
  • egyéb