Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • gasztronómia
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
  • újragombolt hagyományok
Június 25-én különleges programmal: sörkóstolóval egybekötött tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket. Mitől különleges a program? Többek között… Tovább

Milyen alapanyagokból készül a sör? Hogy készült a sör régen és hogyan készül most? Milyen sörivási szokások alakultak ki a kezdetektől? Hogy néz ki egy kézi palackozó? Hogyan született meg a Dreher csokoládé? Hogyan lett id. Dreher Antalból a világszerte ismert „Sörkirály”?

A Dreher Sörmúzeumban megtalálható minden, amit a sörről és a Dreher Sörgyárakról tudni kell. Az országban és nemzetközi szinten is egyedülálló tárlat 1979 óta a gyár és a söripar történetének, eszközeinek állandó kiállítása.
A Kőbányai Sörgyár ugyanis 1979-ben, fennállásának 125. évfordulóján nyitotta meg a Söripari Emléktárat, ami nemrég, megnyitásának 40 éves jubileuma alkalmából került felújításra. A 2019-ben kezdődött munkálatok eredményeképpen a sörgyár az immár Dreher Antalról elnevezett út elején egy modern és interaktív sörtörténeti kiállítás várja a látogatókat.

Folyékony történelem - Sörműhely látogatás és tárlatvezetés a Dreher Söripari Emléktárban

A Sörmúzeum idén is több újdonsággal várja a látogatókat: a megújult kiállítás és a jól ismert Kolodko szobrok mellett ezúttal a tavaly megnyílt Sörműhely is látható lesz.

A sörgyár történelmi főzőházától és a fejtőktől is függetlenül működő Sörműhely igazi kuriózum: egy kis sörfőzde a nagy gyáron belül, ahol a fiatal sörfőzők bátran kísérletezhetnek legújabb receptjeikkel.

Figyelem, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!