Milyen alapanyagokból készül a sör? Hogy készült a sör régen és hogyan készül most? Milyen sörivási szokások alakultak ki a kezdetektől? Hogy néz ki egy kézi palackozó? Hogyan született meg a Dreher csokoládé? Hogyan lett id. Dreher Antalból a világszerte ismert „Sörkirály”?

A Dreher Sörmúzeumban megtalálható minden, amit a sörről és a Dreher Sörgyárakról tudni kell. Az országban és nemzetközi szinten is egyedülálló tárlat 1979 óta a gyár és a söripar történetének, eszközeinek állandó kiállítása.
A Kőbányai Sörgyár ugyanis 1979-ben, fennállásának 125. évfordulóján nyitotta meg a Söripari Emléktárat, ami nemrég, megnyitásának 40 éves jubileuma alkalmából került felújításra. A 2019-ben kezdődött munkálatok eredményeképpen a sörgyár az immár Dreher Antalról elnevezett út elején egy modern és interaktív sörtörténeti kiállítás várja a látogatókat.

Folyékony történelem - Kolodko szobor látogatás és tárlatvezetés a Dreher Sörmúzeumban

Kolodko-rajongóknak szinte kötelező! Ugyanis az id. Dreher Antalt ábrázoló miniszobor most először lesz látogatható.

Figyelem, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Programjaink

A szívre kattintva add hozzá a programot a kedvenceidhez! A kedvencek menüpontban rendezhetők, nyomtathatók, vagy e-mailben is elküldhetők a kiválasztott programok.
2021. június 26. 14:00 – 23:00
  • gasztronómia
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
Június 26-án különleges programmal: sörkóstolóval és filmvetítéssel egybekötött tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket. Mitől különleges a program… Tovább