Budapest Főváros XVI. kerület Önkormányzata 2016. márciusában hozta létre a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központot (KHEK).

Intézményünk ars poetikája múltunkat, gyökereinket kutatni, feltárni, ápolni és tudásunkat átadni utódainknak.

Sajátosságunk, hogy három helyszínen három arculattal rendelkezünk: a Helytörténeti Gyűjtemény a mátyásföldi villában, a parasztporta a Cinkotai Tájházban és az árpádföldi emlékhely a Tóth Ilonka Emlékházban.

Elérhetőségeink: Telefonszám: 06 1 604 8342 E-mail: [email protected]

Cinkotai Tájház

Hivatásunk a régi cinkotai paraszti emlékek ápolása, gondozása, átörökítése. A Cinkotai Tájházban vendégeink megtekinthetik a régi parasztházat, a megismerhetik a régi cinkotai paraszti emlékeket, ápolásukat. Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó családi programokkal, gyermekfoglalkozásokkal, népi kézműves programokkal várjuk a gyerekeket, felnőtteket. A kert és a fedett színek kerti mulatságoknak, szabadtéri rendezvényeknek, kemencés, bográcsos, üstös sütés-főzésnek adnak helyszínt, de magánszemélyek részére, családi rendezvényekre  is bérelhető.

Ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó családi programokkal, gyermekfoglalkozásokkal, rendhagyó tanítási órákkal, népi kézműves programokkal várjuk a gyerekeket, felnőtteket. A kert és a fedett színek kerti mulatságoknak, szabadtéri rendezvényeknek, kemencés, bográcsos, üstös sütés-főzésnek adnak helyszínt.

Igény szerint a Cinkotai Tájház kertje privát eseményekre is bérelhető. Vállaljuk csoportépítő foglalkozások, születésnapi zsúrok és egyéb összejövetelek szervezését, speciálisan a tájházi környezetbe illeszkedő tevékenységekkel színesítve.

Cím: 1164 Budapest, Batthyány Ilona utca 16.

Tárlat vezetés minden egész órában a Cinkotai Tájházban. A pajtában rendhagyó kiállítás a Corvin Művészkör alkotásaiból.

Tárlat vezetés minden egész órában. A pajtában rendhagyó kiállítás tekinthetnek meg az odaérkezők a Corvin Művészkör  alkotásaiból. A XVI. kerületben  működő Corvin Művészkör immár több, mint 58 éves hagyománnyal rendelkezik. A művészkör tevékenysége alapvetően egy olyan alkotói közösség létrehozására irányul, amely ösztönzően hat a különböző művészeti ágazatokhoz tartozó képzőművészeti alkotások létrehozásához. A művészkör tagsága leginkább festőkből és grafikusokból áll, de vannak közöttünk fotósok, fafaragó, intarzia-készítő, textil-, tűzzománc- és üvegművész, keramikus és magas színvonalú gyöngyfűző is. Tagjaink számos önálló és csoportos kiállításon mutatták már be az alkotásaikat, nemcsak a fővárosban, hanem az ország több településén is. 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
Tárlat vezetés minden egész órában. Vendégeink megtekinthetik a régi parasztházat, amely tájházként látogatható.  A pajtában rendhagyó kiállítás… Tovább