A Bükk hegységhez tartozó, a „homlokát ráncoló” Bélkő hegy lábánál, lélegzetelállítóan szép természeti környezetben áll az 1232-ben alapított Bélapátfalvai Ciszterci Apátság, amely Magyarország egyetlen épségben megmaradt középkori ciszterci apátsági temploma.

Falai között mintha megállt volna az idő: az ajtón belépve a külvilág zajai, gondjai elcsitulnak, csak a mély csend, a béke, a határtalan nyugalom érzése marad. A boltívek, az oszlopfők, a padsorok rendje harmóniát és rendezettséget sugall, a hatalmas, lenyűgöző terek méltósággal hirdetik a hit, a szellem, az emberi tudás és akarat erejét. 

Apátságunk nemcsak múzeum, hanem élő vallási helyszín is. A Húsvét és a Mária Búcsú közötti időszakban – áprilistól augusztusig - kéthetente itt kerül a szentmise megrendezésre, emellett gyönyörű esküvőknek is helyet ad.

(fotó: Szinok Gábor)

Múzeumok Éjszakája a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságban

Idén - még a felújítás előtt utoljára - Múzeumok Éjszakája a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságban 

Gyönyörű programmal várjuk önöket: az éjszakai idegenvezetés keretébe foglalt műsorban Kegye János koncertjét is hallhatják, és megszólal a templom csodálatos orgonája is.
A program zárásaként fényfestéssel búcsúzunk: a Holló Miklós által készített kisfilm felejthetetlen élményt ígér - ne hagyják ki önök sem!

Részletes program:

  • 20:30 - Ismerje meg velünk az apátság éjjeli arcát! - Éjszakai idegenvezetés az apátságban
  • 21:30 - Bemutatkozik hazánk egyik legrégebbi templomi orgonája: Kovács Péter barokk darabokat játszik
  • 21:45 - Kegye János pánsíp művész koncertje
  • 22:30 - Fényfestés az apátság homlokzatára - A kisfilmet készítette: Holló Miklós

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Kérjük, időben jelezzék a részvételi szándékukat elérhetőségeinken:

Telefon: +36 30 4550389

e-mail: [email protected]

Töltsék velünk ezt a varázslatos éjszakát, szeretettel várjuk önöket!

https://www.facebook.com/belapatfalvaturisztika/photos/a.1644386929205816/2809334852711012/ 

Programjaink

A szívre kattintva add hozzá a programot a kedvenceidhez! A kedvencek menüpontban rendezhetők, nyomtathatók, vagy e-mailben is elküldhetők a kiválasztott programok.
2021. június 26. 20:30 – 23:00
  • tárlatvezetés
Idén - még a felújítás előtt utoljára - Múzeumok Éjszakája a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságban  Gyönyörű programmal várjuk önöket: az éjszakai… Tovább