Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye keleti határvidékén, Komlódtótfalu községben található a Becsky - Kossuth - kúria. A település a Szamos folyó ölelésében, érintetlen ártéri erdők között terül el. Komlódtótfalu históriája ötszáz éven át össze fonódott a  Becsky család történetével. A falu 15. században királyi adományként került a Becsky családhoz. A 19. század elejére a család birtokközpontjává vált. Ekkor emelhették a most felújított későbarokk klasszicizáló kúriát, amely jellegzetes példája a közép- és kisnemesi otthonoknak. A kúria és a földbirtok 1860- ban házasság révén került a Kossuth családhoz és maradt birtokukban egészen az államosításig. A megújult épületben megnyílt kiállítás segítségével átfogó képet kaphatunk egy jómódú, Szamos mentén élő köznemesi család mindennapjairól. 

Múlttúra fényekkel

Tematikus tárlatvezetés fényekkel . A tárlatvezető a besötétített kiállítóterekben zseblámpával világítja meg az éppen bemutatott kiállítási tárgyakat . E-közben játékra hívjuk a látogatókat . Elhangzanak a tárgyak korabeli nevei, a látogatónak ki kell találni a mai megfelelő szóhasználatot .  Félúton a nagy szalonban "titkok ládája"  szókirakós játék ,  a találatokért édességeket kínálunk . 

 

 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • tárlatvezetés