1974-ben nyitotta meg kapuit a budai vár egyik nagy múltú épületében az Arany Sas Patikamúzeum. Nem véletlen, hogy a Tárnok utca 18. alatt található épületre esett a választás, amikor helyszínt kerestek a kiállításnak, hiszen ebben a házban már a 18. század közepétől kezdve, egészen az I. világháborúig patika működött.
A középkori alapokon nyugvó épület alsó szintje kezdetektől fogva kereskedelmi célokat
szolgált, amely többszöri átalakítás után, a 18-19. század folyamán nyerte el mai elrendezési formáját, s jött létre az officina (a vevők kiszolgálására szolgáló helyiség) és az átadóablakkal összekötött laboratórium egysége.
A kiállítás is a két fő helyiségben kialakított enteriőr köré szerveződve mutatja be a
gyógyszerészet tudományának fejlődését azoknak az írott, képi és tárgyi emlékeknek a segítségével, amelyek bizonyítják, hogy a gyógyszerészettörténet nem csupán egy tudományág történetét hivatott bemutatni, hanem az iparművészet történetének is fontos részét képezi.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2023. június 24. 18:00 – 19:00
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
A tárlatvezetés során olyan ritka kincsekre hívjuk fel a figyelmet, amelyek a gyógyszerkészítés szempontjából különlegesek és fontosak voltak. A… Tovább
2023. június 24. 20:00 – 21:00
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
 A tárlatvezetés során azt az utat járjuk be, amely az alkimisták tudományától a gyógyszerészet születéséig vezetett.