1974-ben nyitotta meg kapuit a budai vár egyik nagy múltú épületében az Arany Sas Patikamúzeum. Nem véletlen, hogy a Tárnok utca 18. alatt található épületre esett a választás, amikor helyszínt kerestek a kiállításnak, hiszen ebben a házban már a 18. század közepétől kezdve, egészen az I. világháborúig patika működött.

A középkori alapokon nyugvó épület alsó szintje kezdetektől fogva kereskedelmi célokat

szolgált, amely többszöri átalakítás után, a 18-19. század folyamán nyerte el mai elrendezési formáját, s jött létre az officina (a vevők kiszolgálására szolgáló helyiség) és az átadóablakkal összekötött laboratórium egysége.

A kiállítás is a két fő helyiségben kialakított enteriőr köré szerveződve mutatja be a

gyógyszerészet tudományának fejlődését azoknak az írott, képi és tárgyi emlékeknek a segítségével, amelyek bizonyítják, hogy a gyógyszerészettörténet nem csupán egy tudományág történetét hivatott bemutatni, hanem az iparművészet történetének is fontos részét képezi.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 16:00 - 17:00
  • attrakció
  • gyermekprogram
  • kreatív foglalkozás
Ajánlott korosztály: 8-14 év  A múzeumi óra során olyan motívumok nyomába eredünk, mint például a bölcsek köve, az életelixír és a… Tovább
2024. június 22. 18:00 - 19:00
  • tárlatvezetés
Már a gyógyszerészet úttörőjeként emlegetett görög katonaorvos, Dioszkoridész fennmaradt írásaiban, a bizánci és arab művekben is találkozunk állati… Tovább