A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Zsenik találkozása - Neumann János vendégségben a Róth családnál

2023. június 24. 18:00 – 19:00
gyermekprogram

Hogyan kapcsolódik egymáshoz a szecessziós iparművészet és a matematika? Hogy jön a “képbe” az informatika és a számítógépek? Hogyan találkozott egymással a zseniális matematikus, aki az informatikai forradalom egyik megalapozójává lett és a 19–20. század fordulójának egyik legjelentősebb iparművésze? Hogyan köti össze az üveg a Fasori Evangélikus Gimnáziumot, egy svábhegyi villát és a távoli Washingtont? Mi köze van Las Vegas “játékbarlangjainak” az egyik legzseniálisabb magyar tudóshoz? Hát ennek a tudósnak az atombombához? És mindez hogyan köthető a Róth Miksa Emlékház és Gyűjteményhez?

Ezekre a kérdésekre kaphat választ az, aki a Múzeumok Éjszakáján részt vesz a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény interaktív, játék-alapú múzeumpedagógiai foglalkozásán. A gyerekeknek többek között lehetőségük lesz megismerkedni az ifjú Neumann Jánossal és öccseivel, valamint Róth Miksa három gyermekével.

A programot vezetik: Bernát Attila, a múzeum gyakornoka és Szekeres-Ugron Villő muzeológus.

Ajánlott korosztály: 10–15 éves kor (felsősök).

A programon A HELYEK SZÁMA KORLÁTOZOTT, ezért a részvétel ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!