A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Újragondolt találmányok az elektrotechnikában és az informatikában

2022. június 25. 20:00 – 21:00
attrakció
kiállítás
tárlatvezetés

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara az IT evolúció állandó kiállításhoz kapcsolódó bemutatókkal várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján:

A tanulságos bemutatókon működés közben ismerhető meg az elektrotechnika és a számítástechnika több korszakalkotó találmánya, valamint az első technikai megoldásokat újragondolva, „újragombolva” a találmányok mai megfelelői. Például: a villamos árammal létrehozott fény-, a rádióhullámokkal közvetített hírközlés-, a forgó mágneses terek-, és a digitális adattárolás első és legújabb megoldásai.

A bemutatókat tartja: Dr. Jeszenszky Sándor, az Elektrotechnikai Múzeum nyugalmazott igazgatója és Dr. Kutor László, az IT Evolúció kiállítás létrehozója.

A látogatók az írásos ismertetők és mobiltelefonnal megnézhető videók mellett Dr. Kutor Lászlótól, az IT Evolúció kiállítás létrehozójától is kérdezhetnek az állandó kiállítás megtekintésekor.

Kinek ajánljuk a programot?

Az elektrotechnika és informatikai iránt érdeklődőknek az általános iskolai kortól felső korhatár nélkül. Különösen érdekes élmény lehet, ha a család idősebb tagjai a fiatalokkal együtt látogatják meg a kiállítást, ahol az idősebbek megoszthatják saját emlékeiket, illetve osztozhatnak a rácsodálkozás és megértés élményében.