A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Újragomboljuk Kőnig tanár úr kabátját. „Abigéles" tárlatvezetés az állandó kiállításban

2022. június 25. 16:00 – 17:00
gyermekprogram
kiállítás
tárlatvezetés
újragombolt hagyományok

A jólelkű König tanár úr kabátjáról eltűntek a gombok – valakik levágták! Mi szeretnénk visszaadni neki a gombjait, ezért kérjük látogatóinkat, mindenki hozzon magával egy-egy gombot, és azt dobja a „perselybe”. Gombgyűjtésünk eredményéről a facebook oldalunkon adunk hírt.

„Abigéles” tárlatvezetésünkön megpróbáljuk elképzelni Szabó Magda ismert regényének iskolakultúráját, tanárok és diákok mindennapi életének környezetét a Matulában. Állandó kiállításunkban megkeressük azokat a tárgyakat, amelyeket ebben a korszakban használhattak a leánynövendékek a taneszközöktől az iskolai egyenruháig.

Milyen lehetett az új iskola, ahova Vitay Georgina érkezett? Láthatunk iskolakönyveket, irkákat, tollakat, tintákat, szemléltető eszközöket. Megszólaltatjuk a jelzőharangot, ki lehet próbálni Truth Gertrúd tornatanár csattogtatóját. Megnézzük, milyen gramofonról hallgatták a zenetörténet remekeit és milyen vetítőgépen pergett az oktatófilm. Üres terráriumunk nincs!

Regisztrációjukat várjuk a [email protected] címen vagy a +361 323 55 13-as telefonszámon!