A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Tárlatvezetés Bede Kincsővel és Baki Péterrel

2022. június 25. 17:00 – 18:00
tárlatvezetés

TÁRLATVEZETÉSEK A BALLENESQUE - ROGER BALLEN SZERINT A VILÁG KIÁLLÍTÁSON

A Mai Manó Ház 2022 nyarán Ballenesque - Roger Ballen szerint a világ címmel rendez  a művész eddigi munkásságát lefedő retrospekítv kiállítást.
Roger Ballen munkássága összetett és többértelmű, univerzális kifejezőerejű és archetipikus, de mindemellett tele van iróniával, szellemességgel és humorral is. Kísérteties, radikális fotói, amelyeket nehéz kiverni a fejünkből, a saját pszichénkbe vezető felfedezőutakká válnak.

Bede Kincső és Baki Péter

A  páros tárlatvezetés alkalmával a balleni-életmű mélyebb összefüggéseit ismerteti  meg egy aktívan alkotó  művész,  Bede Kincső egyéni szemléletmódján keresztül, illetve a szubjektív benyomások mellett Baki Péter az alkotó fotótörténeti jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Bede Kincső

Fotográfus, 2020-ban elnyerte a Magyar Fotóművészek Szövetségének ösztöndíját, majd a világ egyik legrangosabb fotóművészeti vásárának, a Paris Photónak fiatal fotográfusok számára meghirdetett pályázatán lett a négy nyertes alkotó egyike. Képei kiállításra kerültek a BredaPhoto Fesztiválon is. Bemutatkozó kiállítása 2021-ben nyílt Három színt ismerek a világon címmel a TOBE Galériában. 

Baki Péter a  Ballenesque - Roger Ballen szerint a világ kiállítás kurátora, a Mai Manó Ház igazgatója

Résztvevők száma maximum 30 fő

Roger Ballen: Cat Catcher, 1998, Courtesy of Roger Ballen