A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Sétáljunk együtt Zoltán Áronnal A Pál utcai fiúk című regény helyszínein!

2022. június 25. 17:00 – 19:00
egyéb
kreatív foglalkozás
színház

Egyedi helyszín: Sétánk a Pollack Mihály térről indul!

A Pál utcai fiúk városi sétánk különleges élményt ígér. Meghívott vendégünk sok szálon kötődik Molnár Ferenc regényéhez, a városhoz és annak irodalmi életéhez.

Programunkon Zoltán Áron, a Vígszínház művésze, a VerShaker „irodalmi vállalkozás” vezetője kísér el bennünket. Ő játssza Barabás szerepét A Pál utcai fiúk Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által írt musical változatában.

Zoltán Áronnal együtt látogatjuk meg Molnár Ferenc regényének fontosabb helyszíneit, megismerkedünk a belső Ferencváros iskoláival és történetük egykori szereplőivel. Ránk köszönnek a környék régi lakói, azok az írók, költők, művészek, tanárok, akik Molnár Ferenc előtt vagy vele egy időben éltek és dolgoztak itt.

A séta résztvevői nemcsak a Vígszínház legendás A Pál utcai fiúk előadásának születéséről tudhatnak meg többet, hanem arról is: miként hatnak a színházi alkotóra a regényhez és a városhoz kötődő élményei. Utunk során Zoltán Áron feleleveníti a regény és az előadás pillanatait, együtt játszhatunk, mintha mi is Pál utcaiak lennénk egy kicsit.

Sétavezetőink:

Zoltán Áron 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és még abban az évben a Vígszínház társulatának tagja lett. Azóta olyan sikeres darabokban szerepel, mint A nagy Gatsby, Csáth és démonai, Anna KareninaA Grund – vígszínházi fiúzenekar nevű formáció egyik alapítója. Barátaival együtt állítottak össze egy önálló műsort Bereményi Géza és Cseh Tamás dalaiból Kelet-nyugati pályaudvar címen.

Arany Katalin, az OPKM múzeumpedagógusa, a séta egyik ötletgazdája.

Indulás: Pollack Mihály tér
Érkezés: Práter utca

Regisztrációjukat várjuk a [email protected] címen vagy jelentkezzenek a +36 1 323 5513-as telefonszámon.