A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

PRO FORMA - BFF2024: Absztrakt tendenciák a kortárs magyar fotóművészetben | BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL 2024

Időszakos kiállítás
kiállítás

Egyedi helyszín: Oratórium, Emeleti folyosó

Kurátorok: Somosi Rita, Csizek Gabriella

Főként a XX. század második felének geometrikus absztrakt vonala, a colour field painting, a monokróm festészet foglalkoztatja a fiatal és idősebb generáció számos alkotóját: az utóbbi évek diplomamunkái, kiállításai tanúskodnak arról, hogy ezen terület különböző generációk számára is mennyire meghatározó inspirációs forrást jelent, valamint hogy ezen megközelítéseket hogyan lehet a kortárs fotográfia területére átültetni. Egyre több alkotót foglalkoztat a klasszikus képalkotástól való eltávolodás, valamint a valóság és absztrakció közötti határvonal mezsgyéjén való vizuális egyensúlyozás. A fotográfusok absztrakt festészeti hagyományokhoz kapcsolódó kérdésfelvetései jól mutatják a jelen generáció érzékenységét, egyszersmind kíváncsiságát a képzőművészeti előképek, hagyományok iránt, munkáikkal a képalkotás folyamatára helyezve a hangsúlyt. A Budapest FotóFesztivál tematikus kiállításán ezen tendenciákat, alkotói megközelítéseket mutatja be a Kiscelli Múzeumban. A kiállítás az NKA támogatásával valósult meg.

Kiállítók: BÁNKI Sarolta, BÁTORI Zsolt, BÓKA Krisztina, BUDAVÁRI Csaba, CSIZIK Balázs, CSORTOS Szabó Sándor, DEIM Balázs, DOBOS Flóra, DRÉGELY Imre, FEJÉR Zoltán, György, FORGÁCH Anna, GÁL Teodóra, GYENES Zsolt, HERENDI Péter, KISS Richárd, ÁKOS Levente, KOVALOVSZKI Rita, LIGETVÁRI Csenge, MÉSZÁROS László, MEZŐSI Ágnes, SCHÓR Ádám, SEBESTYÉN Sára, SIMON Gellért, SPRENC Balázs, SZABÓ Liza, SZAKÁLI Eszter, TOMBOR Zoltán, TÓTH EGO(n) István, URBÁN Ádám, ÜVEGES Mónika, VACHTER János, VÁRADI Viktor, VARGA Tamás, VÉCSY Attila, ZAI Viktória