A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Megmentett műkincsek

Időszakos kiállítás
kiállítás

A Megmentett műkincsek kiállítás-sorozat a magyarországi restaurátorképzés értékeit mutatja be évről-évre. A képző- és iparművészeti restaurátor specializációkon született diplomamunkák változatos műtárgyakon és restaurátori folyamatokon keresztül tárják a közönség elé a hivatásra jellemző összetett gondolkodásmódot, a tudományos eredmé nyekre alapozott döntéseket és a különböző konzerválási lehetőségeket.

A festmények, fatáblaképek, freskók, szobrok, viseletek, bútorok, üveg-, bőr-, papír- és ötvöstárgyak között különleges funkciójú műkincsek is hozzájárulnak a tárlat sokszí nűségéhez, például egy fizikai szemléltetőeszköz, egy mesés kockakirakó játék vagy egy építészeti makett. A bemutatott műtárgyak történeti háttere, a szerves és szervetlen anyagok különböző károsodásai, és az anyagvizsgálati módszerekkel feltárt ismeretek a látogatók mellett, a szakmai közönségnek is tartogatnak újdonságokat.

Az idei tárlat válogatás az elmúlt három év diplomamunkáiból, amely nagyító alá helyezi a restaurálási előtti állapot néhány kiragadott részletét és a konzerválás egyes lépéseit.