A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Határtalan design 2024

Időszakos kiállítás
kiállítás

Egyedi helyszín: Templomtér

Alapító kurátorok: Radnóti Tamás belsőépítész és szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textilművész

20. nemzetközi design és összművészeti kiállítás és rendezvénysorozat

Idén különleges, jubileumi dizájn- és összművészeti rendezvénysorozattal jelentkeznek a szervezők a Kiscelli Múzeumban. A válogatásban 22 ország több, mint 200 alkotójának munkái lesznek láthatók, reprezentatív olasz, osztrák és szlovák fókusszal, de nem marad el a nemzetközi kortárs ékszer szekció sem, sőt, a projekt történetéhez kapcsolódó retrospektív anyagot is láthat a közönség.

A 20. Határtalan design az ünnepi alkalomnak megfelelően összefoglaló tárlat, amely több tematikus egységből épül fel. A kiállítás a Kiscelli Múzeum Templomterében egy visszatekintő tárlattal indul, ahol a rendezvénysorozat történetét meghatározó alkotók, stúdiók munkáiból válogattak a szervezők.

2024-ben olasz, osztrák, szlovák dizájnerek és egyetemi hallgatók munkái kerülnek a középpontba.

A kiállításon nemzetközileg is meghatározó dizájnerek munkái is helyet kapnak.

A kiállítás a dizájntárgyak létrejöttének sokféleségére is felhívja a figyelmet.

A rendkívül népszerű kortárs ékszer szekció idén kiemelt szerepet kap.

A TEXHIBITION utóbbi éveinek fejlesztéséből is megjelenik egy szűk válogatás.

A Határtalan design – Reflexiók című, 2023 őszén a FUGA Budapesti Építészeti Központban rendezett nemzetközi hangzótárgy-kiállítás reprezentatív darabjai sem maradnak ki az összefoglaló anyagból.