A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

f|x|r kiállítótér és médialabor

Állandó kiállítás
attrakció
egyéb
trendben vagyunk

A 2000-es évek digitális képrobbanása egészen új helyzetet teremtett, ami megváltoztatta a mi, de főként a fiatalok képfogyasztási szokásait. A digitális bennszülöttek már nem értik, hogy egy falra akasztott kép előtt hogyan töltünk el hosszú perceket, számukra mások lettek az elérési utak. A nanoszekundumnyi figyelem és a kvarkokra hulló látvány tőlünk is mint művészeti intézménytől más bemutatási formákat igényel.

A VEB 2023 EKF segítségével a régi Várkert étterem és környezete teljesen új formát kapott, és több más funkciója mellett, itt hoztunk létre egy kicsi, de a mai kor igényeit maximálisan kiszolgáló kiállítóteret, ami egyaránt alkalmas lesz, akár 3D-s minden falat használó interaktív vetítésekre és hagyományos installációjú kiállítások megrendezésére, sőt ezek mixére is.

Kialakításra került két jól felszerelt projektterem. Itt tartjuk a szakköreinket és workshopjainkat, amelyek innovatív tematikákat, új technológiákat és technikákat használnak, de ennek ellenére könnyen kapcsolódnak a Művészetek Háza Veszprém kortárs képzőművészeti programjába.