A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Fénylő színek - Színes fények • Rendhagyó tárlatvezetés állandó kiállításainkon

2023. június 24. 23:00 – 2023. június 25. 00:00
tárlatvezetés

Különleges, interaktív tárlatvezetés a Róth-család egykori otthonában éjszaka, a Múzeumok Éjszakájának záróprogramjaként. A foglalkozás során némi csavarral, a megszokottól eltérő fényekben tekinthetőek meg Róth Miksa gyűjteményünkben őrzött alkotásai.

A művész és családja egykori lakóhelyén működik ma a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény. Az intézmény első emeletén található lakásmúzeum igazi időutazásra hívja látogatóinkat. A történelem viharainak köszönhetően Budapesten máshol nem maradt fenn változatlan formájában 20. század eleji felső középosztálybeli lakásbelső, így kiállításunk a Róth-család történetén túl az életmód és a mindennapok történetébe is betekintést enged.

Művészeti kiállításaink Róth Miksa mozaik-, illetve üvegművészetéből, valamint a mester üvegművészeti gyűjteményéből mutatnak be válogatást. A tárlatokon kiállított művek izgalmas szimbolikája, anyaghasználati újításai önmagukban is kiemelkedőek. A tárgytörténetek pedig kontextusba helyezik az alkotásokat, nem keveset árulva el alkotójukról és kortársairól.

A programot vezeti: Nagy Ágnes, a múzeum gyakornoka.

A programon A HELYEK SZÁMA KORLÁTOZOTT, ezért a részvétel ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!