A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

ELEFÁNTFOGÓ - Grela Alexandra illusztrátor kiállítása

Időszakos kiállítás
kiállítás

Grela Alexandra 2021. december 4-én nyílt kiállításán a művész illusztrátori munkásságát ismerhetjük meg. Az Elefántfogó címmel nyíló tárlaton láthatjuk gyermekkönyvek képeit, de a komolyabb irodalom is megihlette, így Ady vagy Pilinszky is.

Grela Alexandra december 4-én nyílt kiállításán a művész illusztrátori munkásságát ismerhetjük meg. Az Elefántfogó címmel nyíló tárlaton láthatjuk gyermekkönyvek képeit, de a komolyabb irodalom is megihlette, így Ady vagy Pilinszky is.

Az „A vakok és az elefánt” * című hindu mese illusztrálásáért Grela Alexandra elnyerte a 2021-es „Év illusztrátora” díjat.

Grela Alexandra 1974-ben született Lengyelországban. 1999-ben diplomázott a Krakkói Képzőművészeti Akadémia festő szakán. A diploma megszerzése után 2004-ig a Katowice-i Képzőművészeti Gimnáziumban tanít festészetet, majd másfél évig Németországban alkot és vezet kurzusokat egy nemzetközi művészeti alapítvány ösztöndíjasaként. 2005-től Magyarországon él és dolgozik. 2008-tól érettségizett fiataloknak tanít festészetet. 2012-ben DLA fokozatot szerez festészetből a Krakkói Képzőművészeti Akadémián.
Illusztrálással 2006-ban kezdett foglalkozni. A Csimota Kiadóval való együttműködést megelőzően független illusztrációival részt vett 2008-ban egy nemzetközi illusztrációs kiállítás sorozaton (Animaliter, Strasbourg), illusztrált verseket, meséket és múzeumi kiadványokat is.

A kiállítás 2022. július 3-áig látogatható a Debreceni Irodalom Házában.