A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Burger Barna – Kékvándor

Időszakos kiállítás
kiállítás

Április 18-án nyílt meg a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában a Kékvándor c. kiállítás Burger Barna fotográfus képeiből a kiváló fotográfus és a jó barát emlékére, tiszteletére. A kiállítás létrehozója a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.
Burger Barna – gyermekkori álmát valóra váltva – éppen tíz éve járta végig az Országos Kéktúra 1180 kilométerét. A vándorláson készült fotóit, s a hozzájuk fűződő gondolatait könyvvé formálta és a Magyar Természetjáró Szövetség gondozásában 2015-ben megjelentette KÉKVÁNDOR címmel. 
Nem csak a Kékvándor c. album, hanem a vándorlás alatt készült mintegy 40 000 fotográfiának gondos válogatásából, Csizek Gabriella kurátor (Capa Központ) megrendezésében készülő kiállításon 100 kép látható.  Az Országos Kéktúra tizenkét tájegységén végigvezető fotográfiák és a különleges installációk nem csak a túra teljes útvonalát mutatják be, hanem fényekkel, hangokkal, meglebbenő, megmozduló képekkel az erdők gyönyörű, megnyugtató és kiteljesítő világát megidézve vezetnek el a megismeréstől a felismerésig.