Batár Zsolt Botond és Dr. Kanyó Terézia: A Kárpát-medence ezeréves történelmi gasztronómiája könyvbemutató
Az előadás sajátosan elegyíti a történeti nézőpontot a térségek és tájak konyhájának művészetével.
"A gasztronómia ugyanúgy része egy nép kultúrájának, mint például a nyelv vagy a népművészet."
A magyar gasztronómia mellett – azoknak a nemzeteknek a magyarsággal kapcsolatos történetét, jellegzetes ételeit, italait, étkezési szokásait mutatja be, amelyek a honfoglalás óta bármikor részesedtek Magyarország területéből, vagy nemzetiségként ma is velünk élnek (bolgár, cseh, délvidéki, erdélyi, francia, görög, horvát, kárpátaljai, lengyel, német, olasz, orosz, osztrák, örmény, román, ruszin, sváb, szerb, szlovák, szlovén, török).
A kötetben érdekességek, különlegességek, tartósítási szokások, valamint 260 magyar és nemzetközi recept is megtalálható.
A szerzők jóvoltából a bemutatandó könyv kedvezményesen megvásárolható és dedikáltatható lesz a helyszínen!