A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Amit tudni akartál Adyról, de sosem merted megkérdezni...

2022. június 25. 18:00 – 23:59
egyéb

Amit tudni akartál Adyról, de sosem merted megkérdezni...

A Veres Pálné utcai lakás Ady és Csinszka közös pesti otthona volt, a költő életének egyetlen állandó lakhelye, amely  főleg felesége ízlését tükrözi. De Ady és költészete nélkül ez a lakás mégsem lett volna ilyen.

Ady és Csinszka lakásából 1977-ben lett múzeum. A PIM munkatársai három szobában varázsolták vissza azt a miliőt, mely Ady idejében fogadta a vendégeket, írókat, barátokat.

Hogyan rendezte be Csinszka Ady szobáját? Milyen huzattal vonta be a nappali ülőgarnitúráját? Kiknek a képei voltak a falon? Érdekel hol varratta ruháit és hol vette a kalapját, nyakkendőit Ady, és mindez mennyibe került akkoriban? Kik jártak a lakásban, kiket láttak vendégül? Kinek mi volt a kedvenc főztje? És még számos érdekességre derülhet fény ezen a különleges éjszakán!

Légy Ady és Csinszka hajdani otthonának vendége! Nézz körül itt, hol és hogyan éltek ők a 20. század elején és kérdezz bátran László Melinda kollégánktól, aki feltárja a lakók titkait...