A Vándorfény Galériáról

 

A Vándorfény Galéria immáron több, mint két évtizedes múltra tekint vissza. „Értékünk a kortárs” ars poeticánknak megfelelően az elsődleges célunk az, hogy megismertessük és népszerűsítsük a posztmodern magyar művészetet a szépség és az esztétikum iránt fogékony közönséggel. A Budapest belvárosában található galériánkban tizenöt éve szervezünk egyéni, illetve csoportos kiállításokat, valamint huszonöt éve foglalkozunk műkincskereskedelemmel.

A kortárs művészet rendkívül sokszínű, így a galériánkban felvonuló művészeti alkotások is azok. A mindenkori művész kezében megvan az a lehetőség, hogy alkotásával megszólítsa a nézőjét, legyen szó a múltról, a jelenről, vagy éppen a jövőről. Mindenki számára mást mond és ez a művészet egyik lényege: ettől válik különböző módon befogadhatóvá, mégis egyetemessé.

Célunk, hogy olyan művészeti alkotásokat tárjunk a művészetkedvelő közönség elé, amelyek különleges vizuális szépséget nyújtanak, mégis mélyebb tartalmi mondanivalót is tartalmaznak. A posztmodern művek egyúttal a korunk lenyomatai is, amelyekről örömmel folytatunk közös párbeszédet a galériánkban a hozzánk betérőkkel, egy szakértő, nyitott légkörben. Fontosnak tartjuk, hogy a festészeti, a grafikai, a szobrászati, a kerámia és a tűzzománc alkotások között mindenki meglelje a számára legkedvesebb művet, ezáltal az otthonuk enteriőrjeit is bensőségesebbé és különlegesebbé tehetik.

Vándorfény Galéria a Múzeumok Éjszakáján

Szeretettel látunk minden Érdeklődőt, Műkedvelőt és Műgyűjtőt a Vándorfény Galériában (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 3.) a Múzeumok Éjszakáján. 

Mitől lesz ez az este egészen különleges?! Természetesen a futball Európa Bajnokságra gondol mindenki, ami részben igaz. A fél galéria nyert jegyet a németek elleni stuttgarti meccsre, így személyes tapasztalatunk is lesz, hiszen onnan esünk majd be a Múzeumok Éjszakájára.:)

Az igazi különlegesség mégis nem ez, hanem az, hogy ezen a délután (2024. június 22-én) tartja a Vándorfény Galéria a szezonzáró partiját a művész közösségével. Ez azt jelenti, hogy aki ellátogat hozzánk, az találkozhat több tucat kortárs művésszel. Éljenek a lehetőséggel és töltsünk együtt egy felejthetetlen estét a Vándorfény Galéria művészeivel és műkedvelőkkel. 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 21:00 - 22:00
  • attrakció
  • előadás
  • film
  • gólpassz
  • kiállítás
  • kreatív foglalkozás
  • zene
Cakó Ferenc Kossuth-díjas festőművész élő homokrajz Előadása - Ingyenes, de regisztrációhoz kötött https://www.youtube.com/watch?v=SEVtn5hz_0M… Tovább