Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély és Látogatóközpont

Tolcsva 18. századi virágzó főúri jellegét jól jellemzi, hogy a környéken sehol máshol nem található ennyi nemesi rezidencia, mint itt, ezért Tolcsvát akár a „kastélyok városaként” is lehetne emlegetni. Egészen pontosan hat csodálatos építészeti műremekkel büszkélkedhet a település. Név szerint a Rákóczi Kastély, Oremus Kastély, Kincsem Kastély, Hélia-D Herba Kastély és a Szirmay-Waldbott Kastély Látogatóközpont.

A Szirmay-Waldbott Kastély változatos szolgáltatásokkal várja mindazokat, akik minőségi módon kívánják a szabadidejüket eltölteni. Az idelátogatók páratlan környezetben csodálhatják meg a klasszicista stílusban épült kastélyt és annak legértékesebb helyiségeit, a férfi szalont és a könyvtárat. E két szalon eredeti neoreneszánsz faburkolatát, faragott famennyezetét, intarziás parkettáját az 1880-as évek végén alakították ki, amely a Rajna-vidékéről származó Waldbott család kifinomult ízlésvilágáról árulkodik.

A kastély és a tulajdonos családok eseménydús, részletekben bővelkedő történetét a termekben berendezett családtörténeti és kastélytörténeti kiállítás alapján ismerhetjük meg. A különleges installációk, érintős képernyők és az interaktív pultok nemcsak a felnőtt látogatók számára hasznosak, hanem a diákok iskolán kívüli, rendhagyó tanórai fejlesztését is szolgálják. A berendezések segítségével lehetőség van a játékos tanulásra, illetve a kompetencia alapú ismeretszerzésre.

Szellemek Éjszakája- A Kastély interaktív szellemei köztünk járnak, keresd meg őket!

A Múzeumok Éjszakáján belépőjegy megváltása nélkül tekintheted meg Kastélyunkat és kiállítótermeinket 15:00 órától 24:00 óráig. Ebben az időszakban díjmentes tárlatvezetéssel várunk. Kávézónkban megpihenhetsz, feltöltődhetsz, parkunkban hangulatos sétát tehetsz.

Interaktív szellemek a Kastélyban!

Látogass el hozzánk, kapd el 20:00 óra és 22:00 óra közt szellemeinket, akik a kastély falai közt vagy a parkban keringenek és kísértenek! Ha elkaptad őket, 5 kérdést tesznek fel Neked, amikre ha helyesen válaszolsz, apró meglepetésekben lehet részed. Szelfizhetsz a szellemekkel és a Kastély dolgozóival, a fotót megkapod kinyomtatva emlékül.

A furfangos kérdésekre a válaszokat a termeinkben elhelyezett interaktív terminálokon találod, vagy a tárlatvezető is segítségedre lesz ebben.

Ne feledd! 5 kérdés a Kastély Szellemeitől!

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Folyamatos program (2022. június 25. 15:00 – 23:59)
  • attrakció
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
A Múzeumok Éjszakáján belépőjegy megváltása nélkül tekintheted meg Kastélyunkat és kiállítótermeinket 15:00 órától 24:00 óráig. Ebben az időszakban… Tovább