Somogyországban, Kaposvár mellett van egy kis falucska - Kaposfüred. Ez a falu ad otthont Európában egyedülálló módon Szűz Mária utolsó földi lakhelyének, az Efezusi Ház másának.

Kaposfüred a 67-es számú főút mellett fekszik közvetlenül. Közútról  egyszerűen megközelíthető: beérve a faluba (Kaposvár-Kaposfüred) a templomnál a kereszteződésben Juta irányába kell elfordulni és másfél kilométeres út után megtalálható a helyi vasútállomás mellett.

 

Török Marcell atya Kalkuttai Teréz rajzok - tárlatvezetés

Kalkuttai Terézről készült rajzokat 1990-ben Tatán mutatták be.

Török Marcell atya (1942-2016) Szűz Mária Efezusi Házának Kaposfüredi alapítója készítette a
rajz sorozatot.

Marcell atya Kalkuttai Teréz anyát örökítette meg a grafikai sorozatán, aki egész életét a leprások gyógyításának szentelte. A rajzokon az apáca vonásai mellett jelentős szerepet kapnak betegei, akik esdeklő pillantásokat vetnek segítőjük fölé.

Megrázó, lesújtó és felemelő érzés keríti egyszerre hatalmába a szemlélőt. Az ember maga előtt látja a szenvedő "modelleket", akik valószínűleg már megtértek őseikhez az örök hazába.

Időpont: 14.00 órától

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • kiállítás
Kalkuttai Terézről készült rajzokat 1990-ben Tatán mutatták be. Török Marcell atya (1942-2016) Szűz Mária Efezusi Házának Kaposfüredi alapítója… Tovább
2022. június 25. 21:00 – 23:59
  • egyéb
  • tánc
  • újragombolt hagyományok
"Amazon a hegyen van egy kis kápolna, Arra megy a Boldogságos Szűz Mária, Kérdi, mi van abban a kis kápolnában? Három égő gyertya..." Szent Iván éji… Tovább
Folyamatos program (2022. június 25. 14:00 – 18:00)
  • gasztronómia
  • gyermekprogram
  • kreatív foglalkozás
  • újragombolt hagyományok
Kézművesfoglalkozás gyerekeknek, felnőtteknek Készítsünt ikont! A falu kemencéjében a látogatók által hozott alapanyagból tésztasütés Igazi somogyi… Tovább