Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
A Szolnoki Szigligeti Színház Törőcsik Mari művészi nagysága előtt kíván tisztelegni, felelevenítve a művésznő Szolnokon eltöltött éveit, valamint… Tovább
2022. június 25. 14:00 – 16:00
  • egyéb
14.00 órától a  Hild János téren, fiatal művészeink: Pertics Villő és Polgár Kristóf kortárs vereseket mondanak.
2022. június 25. 19:00 – 22:00
  • színház
A víg özvegy című nagyoperett 19.00 órától az Aba-Novák Agóra  Kultúrális Központ színháztermében ,lesz megtekinthető  melyre az első 100… Tovább

Szolnokon 1822 telén volt az első színielőadás. 1879 októberében Sipos Orbán alispán kezdeményezésére megalakult a Szolnoki Színügy-Gyámolító Egylet a színjátszás feltételeinek támogatására. Az előadásokat akkor már a Scheftsik-kertben épült faszínházban tartották. 1894-ben avatták fel az első kőszínházat, amely kicsinek bizonyult, így később csendőrlaktanya lett az épületből.

A Spiegel Frigyes és Englerth Károly budapesti műépítészek által szecessziós stílusban tervezett Szolnoki Városi Színház felavatása 1912. április 20-án történt. Az 1920-as években jelentősen leromlott az épület állaga, 1926-27-ben felújították, de egyben át is építették a korszakban népszerú neobarokk stílusúra. Megoldották a sokáig megoldatlan problémát is: fűtést kapott a színház, mégpedig geotermikus formában. A közeli Tisza Szálló 54 fokos termálvizét vezették be a nézőtér fűtésére. A város 1944-es szőnyegbombázása során megsérült az épület, 1946-ig még teteje sem volt. 1963-ra ismét "stílusváltáson" esett át, homlokzata a kornak megfelelően kockaház-külsőt kapott a közeli Honvéd-lakóház alakjához illeszkedve; míg a Tisza Szálló felőli része a hotelhez hasonlóan megmaradt neobarokk stílusúnak. Mai neoszecessziós formáját 1990-ben kapta. 

#fontosvagy

Program:

14:00 óra

Vers a téren

16:00 óra

Törőcsik Mari kiállítás

19:00

Lehár Ferenc: A víg özvegy

Rendező: Szinetár Miklós

 

A Szolnoki Szigligeti Színház Törőcsik Mari művészi nagysága előtt kíván tisztelegni, felelevenítve a művésznő Szolnokon eltöltött éveit, valamint bemutatja a Nemzeti Színház „Tudom-e úgy, ahogyan csak én tudhatom” című Törőcsik Mari kiállítását, mely az Aba -Novák Agóra Kulturális központ első emeletén lesz látogatható.

A Hild János téren, fiatal művészeink: Pertics Villő és Polgár Kristóf kortárs vereseket mondanak.

Az estét megkoronázza A víg özvegy című nagyoperett 19.00 órától az Aba-Novák Agóra színháztermében, melyre az első 100 jelentkezőnek kínálunk lehetőséget, hogy megnézhessék a produkciót.

A regisztrációkat a jegyiroda@szigligeti.com email címre várjuk; név, cím és telefonszám feltüntetésével.