Vár vagy templom? Vár a templom!

Az egyedi formavilágú Szolnoki Református Templom Sztehlo Ottó tervei alapján az 1894. év végére épült fel. A neogótikus stílusú épület külső, várkastélyszerű megformálása a két 19 méter magas lépcsőtoronnyal eszünkbe juttatja az Istenünk menedéket nyújtó kegyelméről szóló  bibliai üzenetet: "Uram te voltál hajlékunk nemzedékről, nemzedékre" (90. zsoltár 1. vers)

Kívülről nézve az épület titokzatos kérdést hordoz: vár vagy templom? Most mindenki maga járhat a végére a talánynak: június 25-én szombaton 16 órától 19 óráig az alvó épület belülről is látható, ha pedig látni szeretné, ahogy felébred és élettel telik meg, akkor jöjjön el vasárnap 10 órakor! Vár a templom!

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2022. június 25. 16:00 – 19:00
  • egyéb
Az egyedi formavilágú Szolnoki Református templom Sztehlo Ottó tervei alapján az 1894. év végére épült fel. Kívülről nézve az épület titokzatos… Tovább