Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2022. június 25. 18:00 – 20:00
  • tárlatvezetés
Repüljön velünk vissza az 1930-as évek világába, ahol a korabeli sétálóutca világa megelevenedik.  Ismerje meg a Kádár Cukrászdát, a Nemzeti… Tovább
2022. június 25. 20:00 – 21:00
  • tárlatvezetés
Repüljön velünk vissza az 1930-as évek világába, ahol a korabeli sétálóutca világa megelevenedik.  Ismerje meg a Kádár Cukrászdát, a Nemzeti… Tovább

Szapáry utca - Éjszakai utcanézés

Szolnok büszkesége volt a régi Szapáry utca: tiszta, szolid és mértéktartó. Többnyire közéleti személyiségek, értelmiségiek és üzletemberek lakták: dr. Váczy György országgyűlési képviselő, dr. Halász Sándor főorvos vagy Szabó Barna újságíró. A Kádár Cukrászda, a Nemzeti Szálló, a Hitelbank és a Nerfeld-palota elegáns miliőjével vonzotta a boldog békeidők polgárait.

Időutazásunk során betekintést nyerhetünk a Szapáry utca múltjáról szóló könyv alkotói folyamatába is. Az impozáns épületek, különösen a Breuer-villa (TESZ székház) és az Ipartestület megtekintése után egy kis meglepetéssel ér véget a  séta.  

Terveink között szerepel, hogy visszaadjuk a Szapáry utcának sétálóutca jellegét, a gépjárműforgalom teljes kitiltásával. Pár év múlva az utca a hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és művészeti galériák otthonává válhat,  már most is folyamatos bemutatkozási lehetőséget nyújt kortárs művészek számára,  a jövőben pedig még több kulturális esemény színhelye lesz. 

Kérjük bármilyen Szolnokot ábrázoló régi fényképét vagy dokumentumát hozza el, hogy másolatot készíthessünk róla az utókor számára. 

Utcanéző séta indul: 18.00 és 20.00 órakor a Tünde Cukrászda elől