Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának a zirci ciszterci Apátság épülete ad otthont. Kiállításaink bemutatják a Bakony sokszínű tájait, védett értékeit, változatos élőhelyeit. Látványos diorámái segítségével valósághű környezetben ábrázolják a Bakony élővilágát. Vendégeink bebarangolhatják a hegység különböző tájait, megismerhetik évszakok szerinti arcait. Visszautazhatnak az időben, hogy találkozzanak a jégkorszakban itt élt óriásokkal, köztük a két mamuttal, melyek a legimpozánsabb elemei a „Jégkorszaki óriások a Bakonyban” című kiállításnak. A vadászat szerelmesei pedig egy különleges trófeagyűjteményben gyönyörködhetnek.

Állandó kiállításaink:

​A Bakony természeti képe
Jégkorszaki óriások a Bakonyban
Dr. Bativai-Schüle Imre János Trófeakiállítás
A természet ékszerei – a Kárpát-medence ásványai

A Rákóczi tér 3-5. alatti épületünkben találhatók gerinctelen és gerinces zoológiai, botanikai, földtani gyűjteményeink és a múzeum könyvtára, valamint közművelődési termünk, ahol múzeumpedagógiai foglalkozások és különböző közművelődési programok, rendezvények lebonyolítására is van lehetőség.

Rendezvényünk június 24-én, szombaton 18-24 óráig látogatható!

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • attrakció
  • kiállítás
  • trendben vagyunk
"Az év fajai a Bakonyban" című kiállítás megnyitóját követően az állandó és időszaki kiállításaink ingyenesen látogathatóak. Állandó kiállításaink: A… Tovább
2023. június 24. 17:30 – 18:00
  • attrakció
  • gyermekprogram
  • kiállítás
  • trendben vagyunk
Alsó és felső tagozatos általános iskolai tanulóktól beérkezett alkotások legjobbjait mutatja be a kiállítás, amelyek a 2023. év növény- és… Tovább