MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma – állandó kiállítás

 

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának a zirci ciszterci Apátság épülete ad otthont. Kiállításaink bemutatják a Bakony sokszínű tájait, védett értékeit, változatos élőhelyeit. Látványos diorámái segítségével valósághű környezetben ábrázolják a Bakony élővilágát. Vendégeink bebarangolhatják a hegység különböző tájait, megismerhetik évszakok szerinti arcait. Visszautazhatnak az időben, hogy találkozzanak a jégkorszakban itt élt óriásokkal, köztük a két mamuttal, melyek a legimpozánsabb elemei a „Jégkorszaki óriások a Bakonyban” című kiállításnak. A vadászat szerelmesei pedig egy különleges trófeagyűjteményben gyönyörködhetnek.

Állandó kiállításaink:

​A Bakony természeti képe
Jégkorszaki óriások a Bakonyban
Trófeakiállítás
A természet ékszerei – a Kárpát-medence ásványai

A Rákóczi tér 3-5. alatti új épületünkben találhatók gerinctelen és gerinces zoológiai, botanikai, földtani gyűjteményeink és a múzeum könyvtára, valamint közművelődési termünk, ahol múzeumpedagógiai foglalkozások és különböző közművelődési programok, rendezvények lebonyolítására is van lehetőség.

Rendezvényünk június 25-én, szombaton 18-24 óráig ingyenesen látogatható!

50 év a Bakony szívében

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2022. június 25. 18:00 – 18:30
  • attrakció
  • kiállítás
 Az időszaki kiállítás célja, hogy bemutassa 50 éves Bakonyi Természettudományi Múzeum szerteágazó tevékenységét, valamint az eltelt évtizedek alatt… Tovább
2022. június 25. 18:30 – 23:59
  • kiállítás
Az "50 év a Bakony szívében" című kiállítás megnyitóját követően az állandó és időszakos kiállításaink ingyenesen látogathatóak. Állandó… Tovább