Az Esztergomi Vármúzeum a Duna-kanyar gyöngyszemeként festői hegyektől övezve terül el a Duna jobb partján. Az országokat átszelő folyó fölé magasodik a Várhegy, amely tanúja volt első uralkodónk, Szent István király születésének, házasságkötésének és koronázásának. 1000 éve itt született meg a magyar állam és egyház, és évszázadokon keresztül a Magyar Királyság központja volt.

Magyarország első királyi palotájában néhol 800 éves falak várják a barangolni vágyókat, akik ezt a felbecsülhetetlen történelmi örökséget teljes szépségében szeretnék megcsodálni. Az elmúlt évek nagyszabású rekonstrukciós munkáinak köszönhetően az egykor dúló csatáknak, vagy éppen az idő vasfogának áldozatul esett falak visszatükrözik a hajdani nagyságot.

Látogatóink megtekinthetik a nemrég újra megnyitott páratlan Királyi Kápolnát, a Fehér Torony kilátójából pedig csodás panoráma fogadja vendégeinket. Betekintést nyerhetnek a korabeli emberek mindennapjaiba a Vár konyhájában és ciszternás termében. Ami pedig egy Várban elmaradhatatlan… a várbörtön és az impozáns méretű Lovagterem. A termekben pedig aranyból készült víztartó edény, fűszerpolc, kardok, pallosok, pajzsok, cserépbombák, puskák és még lovagi páncélzat is várja a látványra éhes szemeket.

Nyitva tartás 2022. június 25-én: 12:00 - 0:00

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2022. június 25. 23:00 – 23:59
  • tárlatvezetés
A részvétel regisztrációhoz kötött: [email protected]
Folyamatos program (2022. június 25. 18:00 – 22:00)
  • gasztronómia
Folyamatos program (2022. június 25. 18:00 – 22:00)
  • gyermekprogram
Utolsó indulás: 21:00