A múzeum Várpalotán, a városközpontban található Thury-várban működik, mely a Szabadság téri buszmegállótól mindössze pár perc sétányi távolságra áll. Közvetlen autóbuszjárat közlekedik Várpalota és Budapest között, vonattal pedig a Budapest-Szombathely vasútvonal mentén közelíthető meg. Személygépkocsival a város a 8-as számú főúton érhető el.

Trendben vagyunk!

A program a Vegyészeti Múzeum, a Várpalotai Városszépítő és Védő Egyesület, a Bányászhagyományok Ápolásáért Egyesület és a Pannon Egyetem, Mérnöki Kar, Természettudományi Központ, Környezeti és Szervetlen Fotokémia Kutatócsoport munkatársainak közreműködésével valósul meg.

A látogatók érdekességeket tudhatnak meg Várpalota bányászatának kiemelkedő jelentőségű korszakaiból. A Múzeum műtárgyainak segítségével felidézzük azokat az újítónak, máig meghatározónak számító újításokat amelyek a hazai vegyipar különböző területein elért sikerekről számolnak be. A Pannon Egyetem munkatársainak bemutatóiban a jelenkor TRendi, izgalmas témáiba kapunk betekintést, mint a "Drága hulladékom", a Hamupipőke projekt", valamint a "Napfény és tisztaság". Legvégül pedig  izgalmas kísérletekkel tesszük látványossá az elhangzottakat.

A látogatók feladatlapok kitöltésével gazdagíthatják ismereteiket. A gyerekek számára lufifújás,  tojáspucolás vegyész módra, illatpróba, puzzle kirakó színesítik az esti programot.

Belépőjegyet váltani a Thury-vár 2. emeletén, a Vegyészeti Múzeum bejáratánál lehetséges.

Jegyárak: Felnőtt - 800 Ft, Diák - 400 Ft. 6 év alattiaknak és 70 év felettieknek a belépés ingyenes.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2023. június 24. 18:00 – 19:00
  • előadás
  • trendben vagyunk
A program a Városvédő és Szépítő Egyesület és a Bányászhagyományokat Ápoló Egyesület szervezésében valósul meg és a várpalotai bányászkodás során… Tovább
2023. június 24. 19:00 – 19:30
  • előadás
  • trendben vagyunk
A bemutató során megismerhetik az adott korokban figyelemre méltó és napjainkig sikeres újítások történetét, azoknak tárgyi emlékeit. Betekintést… Tovább
2023. június 24. 19:45 – 20:30
  • előadás
  • trendben vagyunk
A Pannon Egyetem munkatársai olyan aktuális kutatási témákról számolnak be, amelyek "Drága hulladékom", "Hamupipőke projekt" és "Napfény és tisztaság… Tovább