A budapesti Makovecz Központ és Archívum eredetileg családi háznak épült: Makovecz Imre magának és a feleségének építette. A beköltözést már nem érhette meg, ám a sorsára váró épület ma mégis betöltheti feladatát - ha nem is a Mester fizikai valójának, de szellemi nagyságának ad otthont.

A ház, mint önálló lény, mintha sejtette volna mi lesz feladata: nem a hétköznapok tanúja lesz, hanem őrzője egy géniusz munkásságának és szellemiségének.

Múzeumok Éjszakája a Makovecz Központ és Archívumban

Nyitvatartásunk alatt vezetett sétákkal várjuk a kedves érdeklődőket, melyek alkalmával bemutatjuk a Makovecz Központ és Archívum épületét, kiállításainkat és tevékenységünket, ilyen módon betekintést nyújtva Makovecz Imre szellemi hagyatékába is.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
A Múzeumok Éjszakájának idei hívószava a "Gólpassz", tekintettel az éppen zajló labdarúgó Európa-bajnokságra. A témára reflektálva a Makovecz Központ… Tovább
2024. június 22. 17:00 - 18:30
  • előadás
Dobrosi Tamás építész - Makovecz Imre tanítványa és munkatársa - előadása.
Folyamatos program (2024. június 22. 14:00 - 23:00)
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
A Makovecz Központ és Archívumban az egyik legfontosabb célunk Makovecz Imre szellemi örökségének bemutatása látogatóink számára, többek között… Tovább