„MACSEK” Malom és Műhelyház Cserkúton

Az egykori módos gazda portát a Népi Építészeti Program és LEADER támogatásokkal 2019-ben kezdtük felújítani, amely során a közel százhatvan éves épületegyüttes minden része megújult és új funkciót nyert. Ezen az éjszakán a malommúzeumban árnyak settenkednek, és Vitéz Lászlóné vezetésével a Pajtaszínig meg se állnak.

Az autóval érkezőket kérjük, szervezzenek telekocsit, amiket a közeli bolt előtti parkolóban vagy Mária-kertnél hagyhatnak. 30 fő látogatását tudjuk fogadni. Részvételi díj 2000 ft, amelyért egy falat harapnivalót is adunk.

A közösségi terek és a mosdó akadálymentes, a malom múzeumnál rámpát használunk.

Vitéz Lászlóné a csodamalomban

Vitéz Lászlóné született Karan Terka egymaga van otthon, mert László külországi malmok tanulmányozása miatt távol van. A vásári bábjáték ezen a hosszú éjszakán túllép a saját árnyékán, és a résztvevők aktív közreműködésével Vitéz László és a három tarka macska nyomába ered. Eközben bejárjuk a malom minden apró szegletét, majd az árnyak világába kalandozunk. Az események egymásra épülve követik egymást, menet közben nincs lehetőség bekapcsolódni.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Folyamatos program (2022. június 25. 19:00 – 23:00)
  • kreatív foglalkozás
  • színház
  • tárlatvezetés
Mi is újragomboltuk ám a hagyományt! A bábművész házigazda vezetésével CSAK MA ÉJJEL a vásári bábjáték és a keleti árnyjáték hagyomány különleges… Tovább