„Összekötve – Pest-Buda hídtörténete” címmel nyitott új kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, amely – a maga 2⨯13 négyzetméteres alapterületével – vélhetően a világ legkisebb állandó közlekedési kiállítása. A tárlat, amely a Szabadság híd pesti hídfőjének északi Vámszedőházában kapott helyet, bemutatja a Szabadság híd és a vámszedés történetét, továbbá betekintést ad a budapesti hidak múltjába magyar és angol nyelven.

 

Ahogyan azt az „Összekötve – Pest-Buda hídtörténete” cím is sejteti, a kiállítás a Szabadság híd és a vámszedés történetét mutatja be, továbbá az épület emeletén egy általános budapesti hídtörténeti rész ismerteti a hidak és a városfejlődés kapcsolatát. A kiállított műtárgyak között többek mellett helyet kapott a Szabadság híd egy háború utáni – a ma láthatótól különböző – korláteleme, amely ma már sehol máshol nem tekinthető meg, fakockák a budapesti hidak felületéről, valamint a Lánchíd 1842-es alapkőletételénél használt vakolókanál hiteles másolata. A hidak múltjának feltárását műtárgyak, fotók és animációs felvételek is segítik.

A kiállítóhely a Múzeumok Éjszakáján 17:00 órától éjfélig látogatható.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • kiállítás
„Összekötve – Pest-Buda hídtörténete” címmel nyitott új kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, amely – a maga 2⨯13 négyzetméteres… Tovább
Folyamatos program (2024. június 22. 20:00 - 23:00)
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
A Múzeumok Éjszakáján rendhagyó tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket a Vámszedőházban "Összekötve - Pest-Buda története" c. kiállításunkon.… Tovább