Kengyel-Bagimajor Turisztikai Központ

A megújult Kengyel-Bagimajor Turisztikai Központ egész évben várja látogatóit.

Az 1800-as évek közepén egy kunhalomra telepített szélmalom négyvitorlás téglaépülete messziről felhívja magára a figyelmet. A közel 170 éves műemlék nagyszerűen őrzi a múlt emlékeit, jelentős része eredetiben maradt fent. Négy szintjén megcsodálhatjuk a szinte teljesen fából készült őrlő szerkezetét. Eligazodásunkat információs táblák segítik, bemutatva a szélmalmok jelentőségét, működési elvét, a őrlés folyamatát, a molnárok munkáját. A felsőbb szintekről kitekintve csodálatos látványt nyújt a közelben lévő kápolna, a kunhalmot körbeölelő, évszakonként más-más arcát mutató mezőgazdasági földterület, a madarak őszi vonulásában is szerepet játszó halastó.

A malomtól tanösvény vezet a felújított kúriáig, rajta végigsétálva megismerhetjük Kengyel természeti adottságait, múltját, kulturális értékeit.

A kúria épülete több funkciót is betölt. A benne kialakított tisztaszoba és konyha a 19. és 20. század fordulójának paraszti, polgári életterét idézi meg. A fotólabor a természetfotózás kedvelőit várja, hozzá kapcsolódhat a malom különleges madárleshelyként. Két kiállítóhely a helyi történeti és természeti értékek megismerését segíti. A vetítőterem is a látogatók művelődését, szórakozását szolgálja. A foglalkoztató helyiség kézműves foglalkozásokkal, illetve bemutatókkal  (szőnyegszövés, kosárfonás) színesíti a kínálatot.

A különleges környezet, az épület adottságai miatt a kúria igényes helyszíne lehet családi, közösségi, munkahelyi rendezvényeknek.

Bejelentkezés ezen a telefonszámon : +36303368008

MAGYAROS FALUSI LAKODALMAS

Valós esküvőre épülő lakodalmas vigasság

Hagyományőrző falusi lakodalom autentikus környezetben a bagimajori felújított kúria és a szélmalom tövében.

A menyasszony és vőlegény szeretettel vár mindenkit egy kóstolóval, táncmulatsággal egybekötött vidám ünneplésre. 18 órától éjfélig élőzene, utána hajnal négyig DJ.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Folyamatos program (2022. június 25. 18:00 – 2022. június 26. 04:00)
  • gasztronómia
  • újragombolt hagyományok
Valós esküvőre épülő lakodalmas vigasság Hagyományőrző falusi lakodalom autentikus környezetben a bagimajori felújított kúria és a szélmalom tövében… Tovább