Füzérradvány, Károlyi-kastély 

Az ország talán legfestőibb szegletében, a Zempléni-hegység erdők ölelte rejtekében áll az egyik legrégibb magyar főnemesi család kastélya. Füzérradvány neve ma már egybeforrt a Károlyi családéval, annak ellenére, hogy bár tulajdonukban 1686-ban került, csak a XIX. század közepén kezdett itt építkezni Károlyi Ede. 

A következő nemzedékek is letették névjegyüket: László saját ízlése szerint alakította át otthonukat, és Itáliában vásárolt reneszánsz berendezéssel tette fényűzővé a belső tereket. Fia, István 1938-ban luxusszállóvá alakította a családi kastélyt, amelynek varázslatos, békebeli hangulatát idézi fel a kiállítás.

Az új, modern kiállításhoz a szépen megőrzött angolpark társul. A 100 hektáros arborétumban 6 kilométernyi sétautat alakítottak ki. A tavakkal, ősfákkal tarkított terület Zemplén gyöngyszeme.

 

Szállodai mindennapok

A füzérradványi Károlyi-kastély 2021-ben megnyílt kiállításának tematikája a 40-es éveket idézi. Ezekben az években volt a kastély szálloda. Az interaktív tartalommal felszerelt termeket ezen az éjszakán tárlatvezetőink teszik még élőbbé. Egy-egy karakter személyiségét magukra öltve mesélik el mindazt, amiről a digitális eszközök, sztori falak nem beszélnek. 

Az est folyamán rock koncert is lesz az éjszakát egy fáklyás parksétával zárjuk.

Látogatható lesz a kilátótorony, pihentető gasztro-terasszal. 

18:00 Kapunyitás

19:00: Rendhagyó jelmezes tárlatvezetés. 

20:00: Koncert a kastély parkban. ZEMPLÉNI POLGÁROCK FEAT BEBE

21:30: Fáklyás séta a nagy platánfához

MINDEN LÁTOGATÓ EGY WELCOME DRINKET KAP (pohár bor vagy limonádé) 

 

Kiegészítő program:

PIKNIK ÉS SZÉP KILÁTÁS A TERASZON:

A torony kilátását vagy az esti fényeket megtekintő látogatók a tetőteraszon szendvicseket kóstolhatnak. Hasonlókat melyeket egykor a szálló vendégei is eszegettek, ha piknikezni indultak a parkba.

Gyermek kézműves sarok 

A múzeumok éjszakájának belépőiről a Füzérradványi Károlyi-kastély közösségi oldalán tájékozódhatnak a látogatók.

 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 19:00 - 20:00
  • tárlatvezetés
Ezen az estén megelevendnek a karaktereink. A látogatókat az újságírónő, grófnő, szobalány vezeti végig a termeken. Megismerhetik tőlük mindazt,… Tovább
2024. június 22. 19:00 - 20:00
  • tárlatvezetés
Ezen az estén megelevendnek a karaktereink. A látogatókat az újságírónő, grófnő, szobalány vezeti végig a termeken. Megismerhetik tőlük mindazt,… Tovább