A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első, 1896-ban átadott földalattijának állít emléket. A múzeum hiteles környezetben, a millenniumi földalatti vasút 1950-es években, a kelet-nyugati metró építésekor kiiktatott alagútszakaszában került kialakításra. A kiállításon megtekinthető a földalatti vasút három egykori kocsija, számos tárgyi emlék (pl. a belvárosi végállomás eredeti „Gizella tér” felirata vagy a márványtábla, amely arról tanúskodik, hogy az ezredévi ünnepségekre Budapestre látogató Ferenc József utazott a földalattin), valamint eredeti dokumentumok, fényképek és makettek mutatják be a földalatti vasút történetét az építéstől napjainkig. A kiállítás záró részében a metróépítésekbe is betekintést nyerhetünk.

A kiállított muzeális járművek mellett tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek,  fotók és modellek kalauzolnak végig a földalatti vasút történetén az építéstől napjainkig.

A  Múzeumok Éjszakáján 18:00 és 24:00 óra között várjuk látogatóinkat!

A program központi jegyei a múzeumban is megválthatók. A sorbanállás elkerülésért váltsa meg elővételben jegyét intézményünkben! 

Időszaki kiállítás - Talált Tárgyak Tárháza

A Múzeumok Éjszakáján új időszaki kiállítással is várjuk látogatóinkat. A több mint tíz évvel ezelőtt megrendezett, nagy sikerű Talált Tárgyak Tárháza című tárlatunkat szeretnénk ismét életre hívni, és megújítva folytatni. A kiállítás a főváros közlekedési eszközein felejtett hétköznapi és különleges tárgyakkal, valamint azok életútjával ismerteti meg az érdeklődőket.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
A Múzeumok Éjszakáján új időszaki kiállítással is várjuk látogatóinkat. A több mint tíz évvel ezelőtt megrendezett, nagy sikerű Talált Tárgyak… Tovább