Közösségi szoborépítés és fotózás, kreatív piknik, zseblámpás városi séta múzeumtól múzeumig, művészetterápiás program és beavató tárlatvezetések várnak mindenkit programjainkon, június 25-én.

Lépj be és maradj! Újragomboltuk a Kovács Margit állandó tárlatot

17:00 – 17:45

Eged Dalma művészettörténész tárlatvezetése a Kovács Margit a Duna királynője c. kiállításon.

Kovács Margit rendkívül sokoldalú, technikailag bravúros, tematikájában igen változatos életművét, egyenletesen sikeres, töretlen pályáját új megközelítésben mutatja be a 2019-ben felfrissített tárlat, amely nagyban kiszélesíti az életművet. Az átrendezés kurátorai Eged Dalma és Szilágyi Zsófia Júlia művészettörténészek. Újdonság, hogy az egykori Úttörő Áruházba készült, világtérképet ábrázoló díszkút a kiállítás koncepciójába illeszkedően kerül bemutatásra.

Helyszín: KOVÁCS MARGIT KERÁMIAMÚZEUM ✧ Szentendre, Vastagh Gy. u. 1. (bejárat a Görög u. felől)

A Múzeumok éjszakájának 20 éves születésnapja alkalmából, június 25-én -20% kedvezményt adunk művészeti albumainkból és a szentendrei Édeni Édességek Boltjában (Dumtsa J. u. 9.) a Ferenczy édes álma forró csoki születésnapi, -20%-os kedvezménnyel kapható.
* * *
A Múzéj karszalaggal látogatható.*
A karszalagok ára:
Felnőtt: 2000 Ft
Gyermek (6-18 év): 1000 Ft
6 éves kor alatt ingyenes
* A karszalag minden programra és minden tárlatra érvényes. Június 16. csütörtöktől nyitvatartási időben a múzeumok pénztáraiban, a szentendrei Tourinform irodában és a jegymester.hu oldalon megvásárolható.
* * *
Június 25-én a szentendrei múzeumok 12:00 órától 23:00 óráig tartanak nyitva.

Bővebb információ: A Ferenczy Múzeumi Centrum facebook oldalán található.

 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • tárlatvezetés
17:00 – 17:45 EGED DALMA TÁRLATVEZETÉSE a Kovács Margit a Duna királynője c. kiállításon. Kovács Margit rendkívül sokoldalú, technikailag bravúros,… Tovább