Milyen alapanyagokból készül a sör? Hogy készült a sör régen és hogyan készül most? Milyen sörivási szokások alakultak ki a kezdetektől? Hogy néz ki egy kézi palackozó? Hogyan született meg a Dreher csokoládé? Hogyan lett id. Dreher Antalból a világszerte ismert „Sörkirály”?

Az idén 45 éves Dreher Sörmúzeumban megtalálható minden, amit a sörről és a Dreher Sörgyárakról tudni kell. Az országban és nemzetközi szinten is egyedülálló tárlat 1979 óta a gyár és a söripar történetének, eszközeinek állandó kiállítása.
A Kőbányai Sörgyár ugyanis 1979-ben, fennállásának 125. évfordulóján nyitotta meg a Söripari Emléktárat, amely nemrég teljesen megújult. A 2019-ben kezdődött munkálatok eredményeképpen a sörgyár az immár Dreher Antalról elnevezett út elején egy modern és interaktív sörtörténeti kiállítás várja a látogatókat.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 16:00 - 18:00
  • előadás
Különleges vendégünk lesz a múzeumban: a nap folyamán két időpontban, 16.00 és 17.00 órai kezdettel Iglódi Csaba, a Dreher-szimfónia c. könyv írója… Tovább
Folyamatos program (2024. június 22. 14:00 - 22:00)
  • tárlatvezetés
Június 22-én különleges programmal: sörkóstolóval egybekötött tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket. Mitől különleges a program? Többek között… Tovább