A noszvaji De la Motte kastélyt a XVIII. század végén kezdték építeni, több tulajdonosa volt, mielőtt elnyerte végső alakját. Mindegyik építtető a saját ízlése szerint formálta, így késő barokk, copf stílusához mérten is sokkal összetettebb lett a végső kialakítás.

Ügyes illúziókkal tűzdelve a kastély mind kívül, mind belül nagyobb méretűnek, tekintélyesebbnek hat, mint amilyen valójában. A z enteriőr korhű bútorokkal kialakított, a földszinten interaktív helytörténeti kiállítással, illetve az emeleten időszakosan megtekinthető Herendi porcelánkiállítással büszkélkedik a gyönyörű fal- és mennyezetfreskók mellett.

A kastély mögött 9,5 hektáros angolpark járható be, ahol számos növénykülönlegességet találunk. A kis település szívében ez egy valóságos kis csoda, egy olyan hely, ahol az árnyas fák lombjai alatt a múlt találkozik a jelennel.

Legyen a történelem, régi históriák megismerése egy örömteli, szórakoztató program az ódon falak árnyékában! 

A programokon kívül természetesen a megszokott jegyárakon érkező, különleges eseményen részt venni nem kívánó látogatókat is fogadunk. 

Ebben az esetben normál jegyárak érvényesek: 

Felnőtt kastély jegy: 1500 Ft 
Kedvezményes kastély jegy (Nyugdíjas, Diák vagy Pedagógus): 1000 Ft 
Gyerek kastély jegy: 6 éves korig díjmentes 
Séta jegy: 500 Ft (Látogatás a védett jellegű angolkertben, az épületbe való belépésre nem használható!) 
 

A normál belépők megvásárlásával a különleges programokon nem lehet részt venni. 

Kis barokk esti kísértés

Fő program igényetek szerinti időpontban indítva: 

"Barokk gyöngyszemek" - barokk dalbetétekkel és esti kis pajzán mesével tűzdelt modern idegenvezetés, társművészek részvételével.

A mai és barokk kor öltözékeinek és hajviseleteinek ötvözése és ennek életrekeltése a kastély különböző helyiségeiben, élő személyek által szellem "alakban"  az "Újragombolt hagyományok" tematikáját követve

A barokk kor ihlette gasztronómiai csemegék és italok kínálása korhű jelmezben 

Ha ajánlatunk elnyerte tetszéseteket, várjuk szíves visszajelzéseteket! 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • gasztronómia
  • kiállítás
  • színház
  • tárlatvezetés
  • újragombolt hagyományok
  • zene
"Barokk gyöngyszemek" Barokk dalbetétekkel és esti kis pajzán mesével tűzdelt modern idegenvezetés társműveszek bevonásával. A mai és barokk kor… Tovább