Csipkeház – Gyógynövénykert – Pajtamúzeum

A Csipkeházat elsősorban az egyedülálló höveji csipkegyűjtemény, Szigethy Istvánné "A bölcsőtől a szemfedélig" című kiállításának bemutatására hoztuk létre. A lassan 200 éves épület maga is különlegesség, ritkaságnak számító kemencéivel és tisztaszobáival. A látogatók időutazást tehetnek a házban, felidézhetik gyermekkori élményeiket, a fiatalok pedig könnyen elképzelhetik, milyen lehetett nagyszüleik, őseik élete. A ház a templom szomszédságában áll. Hegykő erős turisztikai vonzerővel rendelkezik: kiváló gyógyvíz és a környéken rengeteg kirándulási lehetőség, látnivaló várja a turistákat. Újdonság lesz 2022-ben a Csipkeház mögött megnyíló pajta, ami a vidék régi eszközeit is bemutatja. A két épület között pedig egy illatos, virágos fűszer- és gyógynövénykert várja a látogatókat.

Múzeumok Éjszakája a Csipkeházban is

Az idén a trend áll a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat középpontjában. A Csipkeház is csatlakozott a programhoz, már csak azért is, mert csipke volt, van és lesz. A höveji pláne trendi...

Június 24-én, szombaton országszerte késő éjszaka is nyitva lesznek a Múzeumok Éjszakájához csatlakozó gyűjtemények. A Hegykői Csipkeház is fényben úszva várja majd a késői érdeklődőket. Ajánljuk magunkat több okból is. Egyrészt mert eddig csak kevesek töltötték az éjszakát a lassan kétszáz éves épületben, amióta nem lakóházként, hanem gyűjteményként működik, most pedig itt a lehetőség. Ígérjük, hangulatos lesz!

Másrészt a Múzeumok Éjszakájának szervezői idén a trend témáját tűzték zászlajukra, s mi lehet trendibb a csipkénél. A közelmúltban hungarikummá váló höveji csipkénél pedig kevés értékállóbb divatkiegészítő vagy díszítő elem van. A Hegykői Csipkeházban közel háromszáz höveji csipkét őrzünk, Szigethy Istvánné munkáit.

Június 24-én tehát töltse nálunk az éjszakát. Este hét órakor újra kinyitunk és éjjel 11-ig várjuk a vendégeket. Belépőjegyet sem kell vennie, csak érezze jól magát és vigye hírét a höveji csipkének, a Csipkeháznak, a fűszernövények kertjének és a pajtánknak. Mert trendik vagyunk!

https://csipkehaz-hegyko.hu/hu

 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Folyamatos program (2023. június 24. 19:00 – 23:00)
  • egyéb
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
  • trendben vagyunk
Az idén a trend áll a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat középpontjában. A Csipkeház is csatlakozott a programhoz, már csak azért is, mert… Tovább