20 éves a Múzeumok Éjszakája! Az éjszaka, amikor minden életre kel.
Hoppál Péter

Kedves Múzeumlátogató!

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján, június 25-én rendezzük – immár huszadik alkalommal. Ebben az évben a kiállítóterek és gyűjtemények újra teljes erőbedobással koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek arra, hogy felejthetetlenné tegyék ezt a varázslatos nyárestét. 

Mintegy 400 intézmény közel 2000 programmal készül a kerek évfordulóra. Akik már velünk tartottak korábban – akár csak egy alkalommal is, barátokkal, családdal vagy önállóan felfedezve az este kulturális kínálatát –, azoknak biztosan emlékezetes napban és éjszakában volt részük. A Múzeumok Éjszakája szervezőcsapata és a programban részt vevő intézmények már hónapok óta azon dolgoznak, hogy ezúttal is maradandó élményeket szerezhessenek a látogatóknak. 

Kedves Múzeumlátogatók! A szervezők és valamennyi résztvevő intézmény munkatársa nevében azt kívánom, hogy éljenek a lehetősséggel, jussanak el minél több programra, ismerjék meg újragombolt hagyományainkat, és legyen egy kulturális élményekkel teli estében részük.

Dr. Hoppál Péter
kultúráért felelős államtitkár