Székesfehérvár

Idei kiemelt helyszínünk a csodákkal teli koronázóvárosunk
Székesfehérvár

Az egykori főváros és királyi székhely, amely hazánkban ötszáz éven át volt kizárólagos koronázóváros, ezer év történelméről mesél. Különösen ezen az éjszakán, hiszen Székesfehérvár múzeumai és közgyűjteményei idén is számtalan izgalmas programmal készülnek a Múzeumok Éjszakájára.

Rendhagyó tárlatvezetések, alkotó foglalkozások, hagyományőrző programok, filmvetítések, koncertek, táncház és színdarabok, valamint családi- és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket a „Királyok városában”. 

A Szent István Király Múzeum valamennyi kiállító helyszínén az állandó kiállítások mellett érdekes időszaki tárlatokkal és kísérőprogramokkal várja a látogatókat. A Csók István Képtárban betekintést nyerhetünk az ókori Kína kincseibe, a Rendház látogatóközpontja a térség második világháborús harcainak történetét mutatja be, további termeiben pedig a Hadtörténeti Múzeum különleges, értékes és látványos gyűjteményi darabjai közül láthatunk válogatást. Az Új Magyar Képtár kiállítása Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt tiszteleg, a Középkori Romkert pedig izgalmas interaktív foglalkozásokkal készül a Múzeumok Éjszakájára.

Mindez csak rövid ízelítő a város kulturális kínálatából, mivel a rendezvényhez számos más városi múzeum, intézmény és egyéb szervezet is csatlakozott, amelyek programjaiból ITT válogathattok.