You can add your selected programmes to Favourites by clicking the heart icon. In Favourites, you can sort and print the programmes.

Kora esti programok a 75 éves Gyermekvasúton

Folyamatos program (2023. June 24. 15:00 – 21:00)
egyéb
kiállítás

Gyermekvasút Múzeuma – Hűvösvölgy állomás

A Gyermekvasút történetét bemutató kiállítás 19 óráig tart nyitva, karszalaggal díjmentesen látogatható.

Gyermekvasút vasútmodellező szakkörének kiállítása – Hűvösvölgy állomás

Az állomás alatti fogadóparkban található az egykori mozgólépcső gépháza, ahol a Gyermekvasút vasútmodellező szakköre működik. A terepasztalokkal berendezett kis kiállítótér 15 és 19 óra között fogadja a látogatókat.

Kedvezményes utazás a koraesti személyvonatokon

A 17 és 19 óra közötti idősávban induló menetrendszerinti személyvonatokon karszalaggal gyermekjegy váltható. Érdemes a Múzeumok Éjszakája budapesti programjai előtt egy kisvasúti utazással kezdeni az estét és még sötétedés előtt vonatozni egyet a budai hegyekben.

Kedvezményes utazás a Panoráma75 expresszen

Vonatindulás Hűvösvölgyből: 18:55

Esti különvonat közlekedik Hűvösvölgy és Széchenyihegy között, az oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A különvonat utasai Széchenyihegy állomáson a motorszín épületében a Gyermekvasút 75. évfordulója alkalmából berendezett időszakos kiállítást tekinthetik meg. Visszaútban a különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a fővárosra. A szerelvény itt várja meg a naplementét, majd indul tovább a hűvösvölgyi végállomásra, ahová kb. 21:35-kor érkezik meg. A Panoráma75 expresszre karszalaggal gyermekjegy váltható.